Hvordan sette opp et gjerde i tre | Velg gjerdestolper med lang holdbarhet

Hvordan sette opp et gjerde i tre | Velg gjerdestolper med lang holdbarhet

Hvordan sette opp et gjerde i tre - Velg gjerdestolper med lang holdbarhet

Når du skal sette opp et gjerde, er det viktig å velge gjerdestolper av god kvalitet for å sikre lang holdbarhet og stabilitet. Vi i Småfeservice har mange års erfaring med gjerdemateriell, og forstår viktigheten av å velge riktige gjerdestolper. I denne artikkelen vil vi gi deg informasjon om hvorfor det er viktig å velge gode gjerdestolper, i tillegg til å gi deg noen tips om hvordan du selv kan sette opp et gjerde. 

Hvilke gjerdestolper bør du velge?

Gjerdestolper er fundamentet til ethvert gjerde, og kvaliteten deres påvirker direkte holdbarheten til gjerdet. Å velge gjerdestolper av høy kvalitet er første skritt på veien mot et gjerde som vil stå seg stødig gjennom årene. Her er noen grunner til hvorfor du bør velge gode gjerdestolper:

  1. Lang holdbarhet: Velg gjerdestolper av høy kvalitet, for eksempel runde stolper eller firkantstolper. Da kan du være sikker på at gjerdestolpene forblir sterke og stabile i mange år fremover.
  2. Stabilitet: Sterke gjerdestolper bidrar til å opprettholde gjerdestrukturens stabilitet. De tåler påkjenninger fra vær og dyr, og hindrer at gjerdet begynner å helle. 
  3. Høy kvalitet: Kvaliteten spiller en stor rolle, og det er viktigere å gå for kvalitet enn det rimeligste alternativet. Gjerdestolper laget av saktevoksende, nordisk furu er det vi anbefaler alle våre kunder å gå for. Når treet får vokse sakte blir det hardere og en hel del mer solid enn andre alternativer på markedet. Det får lengre levetid, og alt treverk vi bruker i våre gjerder kommer med 20 års garanti mot råte.

Slik setter du opp et gjerde med gjerdestolper av tre

Når du har valgt riktige gjerdestolper, kan du begynne å sette opp gjerdet. Følg disse trinnene for å sikre en effektiv og holdbar installasjon:

  1. Det første du skal gjøre, før du i det hele tatt går i gang, er å sjekke forskriftene der hvor du bor. Plan- og bygningsloven regulerer hva slags gjerde du har lov til å sette opp. Det finnes derimot flere lokale unntak. Det anbefales derfor å høre med din kommune før du går i gang.
  2. Planlegg og markér området der du ønsker å plassere gjerdet. Bestem plasseringen av hjørnestolper og mellomstolper basert på lengden og oppsettet av gjerdet ditt. Pass på å holde riktig avstand mellom gjerdestolpene for å sikre stabilitet.
  3. Grav hull for gjerdestolpene med tilstrekkelig dybde for å sikre stabilitet. Dybden avhenger av gjerdets høyde og jordforholdene på stedet.
  4. Plasser gjerdestolpene i hullene, og sørg for at de står oppreist og i ønsket posisjon. Bruk gjerne vater for å sikre deg at de står rett. 
  5. Fyll hullene rundt gjerdestolpene med stabiliserende materiale, for eksempel betong eller grus, og komprimer godt. Dette gir ekstra støtte og hindrer at gjerdestolpene beveger seg over tid.
  6. Fest gjerdeplanker eller netting til gjerdestolpene ved hjelp av egnet festemateriale, for eksempel stifter, skruer eller kramper. Pass på at festene er solide og sikre. Du kan også se mer av produktene våre på nettsiden her.

Med vår ekspertise og engasjement for kvalitet, veileder vi deg gjennom valgprosessen og hjelper deg med å velge riktige gjerdestolper til ditt prosjekt. Med riktig valg av gjerdestolper kan du sette opp et sterkt og pålitelig gjerde som vil vare i mange år fremover. Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon, og bestill gjerdestolper av høy kvalitet.

FAQ

Hva skal jeg tenke på når jeg skal sette opp et gjerde?

Når du skal sette opp et gjerde, er det første du skal gjøre å sjekke med den enkelte kommunen om lokale justeringer av plan- og byggeloven for hva du har lov til å sette opp. Det neste du skal gjøre, er å velge gjerdestolper av god kvalitet for å sikre lang holdbarhet og stabilitet. Vi i Småfeservice har mange års erfaring med gjerdematerialer, og forstår viktigheten av å velge riktige gjerdestolper

 

 

Hvilke gjerdestolper bør jeg kjøpe?

Gjerdestolper er fundamentet til ethvert gjerde, og kvaliteten deres påvirker direkte holdbarheten til gjerdet. Ved å velge gjerdestolper av høy kvalitet er første skritt på veien mot et gjerde som vil stå stødig gjennom årene. Her er noen grunner til hvorfor du bør velge gode gjerdestolper.

 

 

Hvordan setter jeg opp et gjerde?

Når du har valgt riktige gjerdestolper, kan du begynne å sette opp gjerdet. Følg disse trinnene for å sikre en effektiv og holdbar installasjon:

 

Planlegg og markér området der du ønsker å plassere gjerdet. Bestem plasseringen av hjørnestolper og mellomstolper basert på lengden og konfigurasjonen av gjerdet ditt. Pass på å holde riktig avstand mellom gjerdestolpene for å sikre stabilitet.

 

 

 

 

Anett Møller Poulsen

Daglig leder

E-post:

anett@smaafe.no