Klippeinstrukser

Klipping av hest

Hester som skal være aktive i varme miljø vil ofte svette i varme vinterpelser som også kan virke lett hindrende i bevegelsene. En skikkelig klipping kan være godt for hesten og gi gode resultater. Vinteren kommer hvert år. Kalde vinder fremkaller tykkere pels med godt fettlag, som jo er en fin beskyttelse for hester og ponnier som skal være ute.

Dame klipper hest_Norsk Småfeservice AS

Klipping av sau

Her har vi laget til en brosyre som viser hvordan du skal klippe sau. Har du over 100 vinterfora sauer vil det lønne seg å investere i en hengeklippemaskin som feks. Lister Nova, ellers kan du klare deg med en håndklipper Oster Shearmaster (art.nr 1404).

Klippe sau_Norsk Småfeservice AS

Klipping av hund

Vi har endel brosjyrer som forteller deg om pelspleie og hvordan du skal klippe endel raser. Disse finner du her. Se forøvrig våre tips til hvordan du klipper hunden uten at den blir redd.

klippe hund

NB Vær obs på at disse instruksene er for enkel hundeklipp og ikke alltid korrekt for utstillingsklipp. Videre har mange oppdrettere sine egne metoder som kan variere med det som vi har foreslått. Har du en «ny» hund konferer alltid med oppdretter, både vedrører utstyr og klippemetode. Videre finner du som regel også på Internett noen YouTube snutter som viser klipping av den enkelte hunderase.