Gjerdestolper

Gjerdestolper til innhegning | Norsk Småfeservice AS

Gjerdestolper i toppkvalitet laget av saktevoksende, nordisk furu. Når treet får vokse sakte blir det hardere og mye mer solid. Det får lengre levetid, og alt treverk vi bruker i våre gjerder kommer med 20 års garanti mot råte.

Vi har både ubehandlede (til innendørs bruk) og trykkimpregnerte gjerdestolper i klasse NTR-A til utendørsbruk. Det vil si at gjerdestolpene er testet og kvalitetssjekket til bruk i kontakt med jord og vann. De kan med andre ord brukes til alt fra innhegning for dyr, avgrensninger, lekeapparater og til gjerder generelt.

Våre gjerdestolper blir sylinderdreid og faset langs sidene slik at de blir jevne. De har spisse, firkantede tupper i den ene enden, for å gjøre det enklere å slå dem ned i jorda. Stolpene får også bedre feste. Toppen av stolpene blir faset for å tåle håndteringen bedre.

For hele paller eller større volum, ta kontakt for tilbud.

TIPS! Lag stabile hjørne og port løsninger se video

Kombiner gjerdestolper med kløyvde stokker

Vi anbefaler å kombinere gjerdestolpene med kløyvde stokker, som har en avrundet form og gir et flott helhetsinntrykk. Stokkene blir sylinderdreid før de kløyves og fases langs sidene.

Hvordan ser jeg på gjerdestolpen at treet er saktevoksende?

Dette kan du se på årringene. Hvis årringene er tette og jevne, har treet vokst sakte. Gjerdestolper fra saktevoksende tre blir mer stabile og solide, samtidig som de holder mye lengre enn stolper fra kortvokst tre.

Gjerdestolpene blir ytterligere foredlet og forsterket gjennom sylinderdreiing trykkimpregnering. Dermed blir de motstandsdyktige mot all slags vær og vind – og vi gir en garanti på hele 20 år mot råte.

Sylinderdreiing betyr at trestolpene avrundes i en dreiemaskin. Med denne fremgangsmåten får du jevne, fine gjerdestolper med en glatt overflate som ikke fliser. Det danner seg også færre sprekker. Dreide gjerdestolper tørker saktere, noe som gjør dem svært robuste. Norsk Småfeservice anbefaler dreide stolper i stedet for åttekantede som er skåret. Disse gir en mer flisete, porøs overflate og får lettere sprekker på grunn av rask tørketid.

Gjerdestolper av høy europeisk standard

Alle gjerdestolpene våre blir impregnert etter den høyeste standarden NTR-A (som tilsvarer den europeiske fellesstandarden EN 351. Nordisk Trebeskyttelsesråd (NTR) har laget felles nordiske regler for impregnering av tre.

Alt trevirke som blir trykkimpregnert i Norden blir kontrollert (her i Norge av Norsk Impregneringskontroll) for å sikre at prosessen blir gjennomført etter godkjente metoder for å ta vare på treet i best mulig grad. Bransjestandarden NTR bygger på en felles europeisk standard (EN) med enda klarere definisjoner for hva som skal til for å oppnå god bestandighet og høy, jevn kvalitet.

Kravene til bestandighet og kvalitet er svært høye. Det er kun produkter som oppnår bedre bestandighet enn ubehandlet tre som blir godkjent etter NTR-A-standarden.

Sjekk lagerstatus på gjerdestolper.