Klippemaskin hund


Din firbente venn kan også ha behov for en klipp en gang i blant. Med en god klippemaskin kan du enkelt gjøre denne jobben selv, samtidig som du etablerer gode rutiner for å skape en trygg og god opplevelse for hunden din.

Våre solide klippemaskiner til hund (og katt) fra kvalitetsmerkene Oster og Lister kan bidra til å gjøre klippestunden enklere. Maskinene er stillegående, har et bredt spekter av klippeskjær og tilbehør. De krever kun enkelt vedlikehold for å vare i mange år.

Norsk Småfeservice utfører også både service og vedlikehold på alle maskiner som er kjøpt hos oss.

Klippeskjær

Sakser

Pelspleie

6 tips når du skal klippe hunden din

Ved å klippe hunden din selv kan du fort spare store summer, samtidig som du også kan spare hunden for en stressende opplevelse. Det er imidlertid viktig å bruke det riktige utstyret.

Tips 1: Velg riktig verktøy for å klippe  

Ved å benytte en klippemaskin for hund blir det lettere å klippe hundens pels samtidig som det også blir så komfortabelt som mulig for hunden din og deg. Klippemaskiner for hund har også ofte et lavere støynivå enn klippemaskiner som er beregner for mennesker.

Tips 2: Vask hunden før du klipper

Klippingen blir enklere om du vasker hunden din først, samtidig som det er snillere mot skjæret i klippemaskinen. På hunder med mye pels bør du bruke et gammelt skjær først for grovklipp, for deretter å benytte et nyere skjær for å klippe resten.

Tips 3: Start rolig

Mange hunder synes det kan være stressende å bli klippet, så ta det rolig i begynnelsen og skap gode rutiner slik at den skjønner hva som skal skje. Hold først maskinen i nærheten av  hunden uten å klippe, slik at den blir vant med lyden og forstår at det ikke er farlig.

Tips 4: Gi masse ros og kos

Når du vender hunden til klippemaskinen bør du også gi masse ros, kos og godbiter når hunden holder seg i ro. Da vil den assosiere klippestunden med kosestund.

Tips 5: Klipp etter hundens pels

Hvor ofte man trenger å klippe hunden, avhenger av type pels – det finnes ingen fasit. En langhåret hund bør antageligvis klippes oftere, om du ikke vil bruke mye tid på pelsstell. Vær flink til å børste gjennom pelsen slik at den ikke får floker, da dette kan bli ubehagelig.

Tips 6: Velg klippeutstyr av god kvalitet

Vi tilbyr klippemaskiner til hund fra kvalitetsmerkene Lister og Oster. De er stillegående kvalitetsmaskiner som varer lenge. Du kan også kjøpe et bredt spekter av klippeskjær for å lettere variere lengden på pelsen på ulike kroppsdeler. Rengjør klippemaskinen etter hver klipp for å ha maskinen i mange år. Vi tilbyr også service og vedlikehold på klippemaskiner.