Bygg et holdbart gjerde i tre av saktevoksende furu for bedre kvalitet

Bygg et holdbart gjerde i tre av saktevoksende furu for bedre kvalitet

Er du i gang med å lete etter materiale for å bygge gjerde? Enten det er for innhegning av dyr, avgrensninger på tomten eller lekeapparater, bør gjerdes kvalitet settes høyt. Saktevoksende furu er et godt alternativ dersom du ønsker toppkvalitet og et gjerde som holder. Materialet er solid og sterkt, da treet har vokst svært i lang tid. Vi i Norsk Småfeservice leverer gjerdestolper i saktevoksende furu med 20 års garanti mot råte.

Gjerde laget av saktevoksende furu

Når du skal bygge et gjerde, er valg av materiale avgjørende for resultatet. Gjerdestolper laget av saktevoksende furu gir deg et gjerde som er både robust og langvarig. Den langsomme veksten gjør at treet utvikler en tett og solid struktur, som tåler hardt vær og vind. Dette betyr at du kan være trygg på at gjerdet ditt vil stå stødig og pent i mange år.

Et solid gjerde betyr mindre vedlikehold og lavere kostnader på sikt. Du slipper å bekymre deg for å erstatte råtne eller ødelagte stolper med jevne mellomrom. Hos Småfeservice tilbyr vi 20 års garanti mot råte på våre gjerdestolper i saktevoksende furu. Dette er en trygghet for deg som kunde, og et bevis på kvaliteten på produktene våre. Vi er stolte av å kunne tilby materialer som du kan stole på i mange år fremover.

Bygg et holdbart gjerde i tre av saktevoksende furu for bedre kvalitet

Hva bør du tenke før du skal bygge gjerde?

Før du setter i gang med byggingen, bør du tenke gjennom følgende:

  1. Planlegging: Tenk nøye gjennom hvor gjerdet skal stå, og mål opp området nøyaktig. Det er viktig å markere de eksakte linjene der gjerdet skal plasseres for å unngå problemer senere. Sjekk også lokale regler og forskrifter for gjerdets høyde og plassering for å sikre at du følger loven.
  2. Fundament: Sørg for at stolpene kan settes dypt nok i bakken for å tåle vær og vind. Generelt anbefales det at stolpene graves ned til en dybde som tilsvarer minst en tredjedel av stolpens lengde. Dette gir stabilitet og hindrer gjerdet fra å velte i kraftig vind.
  3. Valg av materiale: Hos Småfeservice har vi mange forskjellige gjerdetyper basert på individuelle behov. Blant annet leverer vi strømgjerder, tregjerder og plastgjerder.
  4. Vedlikehold: Valg av materiale avgjør i hvilken grad gjerdet trenger vedlikehold. Selv om for eksempel saktevoksende furu er svært holdbart, kan det være lurt å behandle treet med jevne mellomrom for å bevare utseendet. Behandlinger som maling, beising eller impregnering kan forlenge levetiden på gjerdet ytterligere og sikre at det holder seg pent over tid. Stålgjerder krever mindre vedlikehold, men kan trenge rustbeskyttelse avhengig av miljøet de står i.

Ved å følge disse rådene fra Småfeservice, vil du få et solid gjerde tilpasset dine behov. Kontakt oss gjerne for mer informasjon eller for å bestille materialer til ditt neste prosjekt. Vi er her for å hjelpe deg!

FAQ

Hvorfor bør jeg velge saktevoksende furu til gjerdet mitt?

Saktevoksende furu er et utmerket valg for gjerdestolper på grunn av sin tette og solide struktur. Denne typen tre gir økt motstandskraft mot vær, vind, råte og skadedyr. Dette betyr at gjerdet ditt vil være robust og holdbart over mange år, og du vil få et naturlig og pent utseende som passer godt inn i de fleste omgivelser.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger type gjerde?

Valg av type gjerde bør baseres på formålet med gjerdet og miljøet det skal stå i. For eksempel, et tregjerde av saktevoksende furu gir et naturlig og vakkert utseende, mens et stålgjerde kan være mer egnet for sikkerhetsformål. Vi tilbyr også strømgjerder som er ideelle for innhegning av husdyr. Vurder vedlikeholdsbehovet og langvarigheten av de ulike materialene før du tar en beslutning.

Hva slags vedlikehold kreves for et gjerde av saktevoksende furu?

Selv om saktevoksende furu er svært holdbart, anbefales det å behandle treet med jevne mellomrom for å bevare utseendet og forlenge levetiden. Behandlinger som maling, beising eller impregnering kan beskytte treet mot vær og vind og hindre at det blir skadet over tid. Regelmessig inspeksjon og vedlikehold sikrer at gjerdet ditt forblir i god stand.

Anett Møller Poulsen

Daglig leder

E-post:

anett@smaafe.no