Husdyr / Hage gjerde

High tensile husdyr gjerder har vært første valget for de største jordbruks entreprenører i mer enn 30 år.

Flere 10 år av forståelse og erfaring har gått inn i design og produksjon av våre husdyrgjerder, og resultatene er tydlige å se.

Stålgjerder kan brukes til å dele eiendom og skille husdyr for inn eller ut-gjerding. Det kan også brukes til beskyttende barrière mellom naturfelt og veier, jernbanelinjer eller stier.

Norsk Småfeservice AS ett stort har utvalg av husdyrgjerder med merkevare Tornado og eget merke Rustad og Skrukkelia. Gjerdene har blitt konstruert for å gi maksimal styrke, sikkerhet og lang levetid for å beskytte verdifulle husdyr, samtidig som den tilbyr eksepsjonell verdi med minimal kostnad over lang tid.

Stålkvalitet

Det fins flere kjente betegnelser av gjerdetyper. Stålkvaliteten defineres ofte som High Tensile (høy kvalitet og sterk) og Mild Steel (mildt stål)

Mildt stål gjerder er tradisjonelt brukt til å gjerde inn husdyr, men er i stor grad erstattet med større strekkstyrke- HT high tensile.

Mildt stål gjerde er lettere i benytte i svært kurvet terreng og noe rimligere i innkjøp.

Husdyrgjerde (High Tensile)

Bønder vet at effektiv avgrensning krever et sterk og pålitelig gjerde som vil vare i flere tiår. Moderne gjerdeløsninger bruker høy strekkstyrke som tåler langt større belastning enn mildt stål. Noen av fordelelene med å bruke høy strekkstyrke er:

Den strekker seg ikke med forvitring, det behøver ikke å bli strammet årlig.
Halvparten så mange stolper er påkrevd og raskere å montere på lange strekk.

Er det vansklig å sette opp high tensile gjerde?

Høy strekkfasthet i stålet krever litt forskjellig teknikk for å sette opp enn mildt stål, men det er ikke vanskeligere.

De fleste gårder har i dag tilgang til en stolpebanker som enkelt kan banke stolper til ønsket dybde.

Gjerdingen er enkel når du bruker riktig teknikk og stramme utstyr.

Lav vedlikeholdskostnad ved gjerding

Det totale antall personer som jobber på gårder har halvert siden 1970-tallet, noe som betyr at det er mindre tid tilgjengelig for vanlige vedlikeholdsarbeid, for eksempel å stramme gjerdene.

High Tensile gjerder holder seg stramt og strekker seg ikke som mildt stål. Det tåler betydelig mer belastning og gir mindre jobb på listen din!

Er høy strekkfasthet i gjerdet dyrt?

Det er en vanlig misforståelse at et stålgjerde av mildt stål vil koste mindre enn høy strekkfasthet. High tensile gjerderuller kan være dyrere å kjøpe, men dette kompenseres med det reduserte antall stolper og arbeidskraft som kreves, samt mye lengre holdbarhet.

Vi tilbyr et bredt spekter av spesifikasjoner som passer til forskjellige dyr og avgrensninger. Ta kontakt med en av våre gjerdereksperter, som står til rådighet for å gi deg profesjonell støtte og råd.