NM i saueklipping 2022: Norsk Småfeservice deltar

For første gang skal Norsk Småfeservice delta i NM i saueklipping og ullhåndtering 2022!

Når NM i saueklipping og ullhåndtering går av stabelen helgen 7.-9. oktober 2022 i Oppdal, skal Norsk Småfeservice også konkurrere – med våre egne importerte klippemaskiner fra Lister. Dette er første gangen vi deltar,  og vi kunne ikke vært mer spente!

Dette blir selvsagt spesielt spennende siden vi er norsk importør av kvalitetsmaskiner fra både Lister og Oster. Nå skal vi delta med våre egenimporterte maskiner fra Lister. Maskinene er i svært god kvalitet, og vi har i flere år vært stolt importør av klippemaskinene. 

Under NM skal vi imidlertid teste hvor gode – og effektive – de egentlig er. 

Hva er viktig når man klipper sau?

Å klippe sau kan være utfordrende nok i seg selv. Om du slenger inn tidspress og mesterskap i miksen, blir det desto mer utfordrende. 

For en mest mulig sømløs saueklipping, bør flere faktorer være på plass. For det første bør du ha god plass, god belysning, sklisikkert underlag, god dyreflyt, riktig matinntak, minst mulig stress og ikke minst – riktig teknikk og klippemaskin.

I NM i saueklipping kommer Norsk Småfeservice til å delta med klippemaskin fra Lister.

Klippemaskin for sau og småfe fra Lister

Lister ble etablert i Storbritannia i 1909, og har over 100 års erfaring med å produsere kabel- og batteridrevne klippemaskiner til sau og hest i høy kvalitet. 

De store skjærene og kammene for full barbering utvikles i Storbritannia og eksporteres til over 75 land. Lister er kjent for produsere varer av høy kvalitet og med stor pålitelighet. Dette er grunnmuren i selskapets suksess over så mange år. 

Lister Nexus Sensor 3 Speed hengmaskin

Den nye klippemaskinen Nexus Sensor 3 er utviklet av ingeniører for å sikre strøm og brukersikkerhet. Klippemaskinen har 3 hastigheter, og passer å bruke til sau, storfe, alpakka, kamel og lama. 

Innebygget strømsensor beskytter brukeren, og forhindrer låsning av håndstykket ved å automatisk stoppe maskinen dersom håndstykket skulle treffe en hindring i ullen. 

Lister Fusion klippemaskin

Klippemaskinen Lister Fusion er den raskeste og sterkeste klippemaskinen vi har. 

For å sikre mest mulig behagelig klipping for både menneske og dyr, er håndtaket ergonomisk utformet. Håndtaket er konstruert for å takle de mest utfordrende klippeforholdene, og har to hastigheter for å enklere klippe gjennom tett fiber og ull.

Takket være både utforming og kapasitet, er maskinen ypperlig å bruke til både sau, storfe, alpakka, lama og geit.

Tips til hvordan klippe sau

Siden det kan være en utfordrende affære å klippe sau, er det viktig å gjøre det man kan for at sau og menneske skal få en best mulig opplevelse. 
Siden NM i saueklipping kan bli en stressende affære, er det desto viktig å gjøre det man kan for at sauen skal ha det bra. Det er derfor helt avgjørende å redusere stress for sauen under klipping. Les mer om tips til hvordan du klipper sauen.